Ugrás az oldal tartalmára
Egy Divemaster és egy Jedi mester között....
2016. január 23.

Egy Divemaster és egy Jedi mester között....

Egy Divemaster és egy Jedi mester között egy nagyon fontos közös pont van: Az Erő velük van mindig!

10 év hosszú várakozás után végre minden Star Wars rajongó vágya teljesült, amikor a mozikba került a Star Wars saga legújabb, VII. része Az ébredő erő. A nagy Star Wars őrület közepette mi is elgondolkodtunk néhány dolgon. Eszetekbe jutott valaha is, hogy egy Jedi mester és egy Divemaster között mennyi hasonlóság van? 

Íme, néhány példa mennyi közös is van bennük valójában:

- Mind a Jedi mester, mind pedig a Divemaster segít az utánuk következő generciók tanításában
- A Jedi mester legfőbb erénye a bölcsességében és az Erő legmélyebb ismeretében rejlik. A mesterek tanítványaik gyengeségeit segítenek erővé kovácsolni, nehogy a Sötét Oldal vonzáskörébe kerüljenek. Amíg egy Jedi mester a politikáról, a lézerkard forgatás művészetéről, és más tudományokról adja át tudását, addig egy PADI Divemaster (DM) segít az új búvár-növendékek tanításában, és már elsajátította a búvárkodás minden fortélyát.
- Mindketten mesterei saját hivatásuknak
- A Jedi mester fokozat a legmagasabb hivatalosan elérhető rang a Jedi Rendben. A Divemaster szint pedig az első lépcső a hivatásos búvárrá válás útján. Akik ezt a szintet elérték, rendkívüli tudásról és elhivatottságról tettek tanúbizonyságot. A Jedi mester tagja lehet a Jedi Tanácsnak, a Divemaster pedig alkalmassá válik arra, hogy megkezdje a PADI oktatói képzést. 
- Az Erőben és a víz alatt egyaránt képesek egyensúlyt teremteni.
- Míg Anakin Skywalker a Birodalom uralkodójának megölésével hozott egyensúlyt az Erőben, a Divemasterek a tökéletes lebegőképesség tudásának átadásával teremtik meg azt. A lebegőképesség elsajátítása teszi igazán élvezetessé a búvárkodást, és segít megóvni a törékeny víz alatti világot. 
- A példamutatásban is elől járnak
- A Jedik a béke és igazság örzői, akikre a galaxis minden polgára felnéz. A Divemasterek a tengerek és óceánok őrzői. Sokrétű tudásuk által példát, és követendő utat mutatnak a többi búvárnak. 
- Több próbát is ki kell állniuk, hogy rangjukat kiérdemeljék
- Egy Jedinek a Jedi Tanács előtt számot kell adnia bátorságáról, szellemi és látnoki képességeiről. A Divemaster jelöltnek bizonyosságot kell tenni mentő búvári, egyéb víz alatti képességeiről, valamint több professzionális kritériumnak kell megfelelnie.

Keresés a Blogban

Bejegyzés cimkéi
Tetszik a bejegyzés
Megosztanám másokkal is