Ugrás az oldal tartalmára

Maldív-szigetekMaldív-szigeteki búvártúraMerülj az Indiai-óceánba

10merülés
10nap

MALDÍV-SZIGETEK 10 NAP / 9 ÉJSZAKA

Az Indiai-óceánban az Egyenlítő közelében 800 km hosszan húzódó korallzátony-füzér alkotja az országot. A zátonyok ún. atollokba csoportosulnak. 26 atoll van, melyek 2 sorban helyezkednek el, az atollokon belül megközelítőleg 1200 korallsziget található, a pontos számuk nagymértékben függ a dagály és apály váltakozásától, illetve a viharoktól, melyek könnyedén elsöpörhetnek létező szigeteket és újakat hozhatnak létre. Az apály idején látható homokzátonyok és korallfoltok hat óra múlva, dagály idején már akár el is süllyedhetnek. A szárazföld teljes területe kb. 298 km2, így ez Ázsia legkisebb országa. Az egész ország maximum magassága nem nagyobb 3 m tengerszint feletti magasságnál.

MAAFUSHI SZIGETE

A csodálatosan szép sziget az Indiai- óceánban az Egyenlítő mentén 90 000 négyzetméternyi területen fekszik, India és a Sri Lanka szomszédságában. Az 1200 szigetből csupán 200 lakott. A szigeten valóságos paradicsom várja a búvárkodás szerelmeseit, valamint a kikapcsolódni vágyókat. Pálmafákkal övezett, fehérhomokos tengerpart, kristálytiszta víz látványa fogadja az ideérkezőket. Ha velünk tartasz mindenben részed lehet, amire csak vágysz:

  • búvárkodás szempontjából a világ egyik legszebb helyén merülhetsz
  • csodálatos, fehér homokos strandokon fürdőzhetsz az égszínkék és kristálytiszta vízben amikor itthon tombol a szürke tél
  • fakultatív programok során bejárhatod a környező szigeteket
  • bébicápákkal strandolhatsz
  • egy tökéletesen felszerelt, modern, minden igényt kielégítő hajó visz el a merülésekre
  • részt vehetsz éjszakai merüléseken is
  • megismerheted a helyiek által lakta szigetet, de ellátogathatsz egy-egy resort szigetre is
  • cápákkal, rájákkal, mantákkal, teknősökkel és ezernyi féle színes hallal úszhatsz és talán még cetcápát is láthatsz
MERÜLŐHELYEK

Merülőhelyek és látnivalók tekintetében a Maldív-szigetek a világ legszebb első három helyében benne van, de többek szerint egyértelműen az első hely az övé. Egész évben állandóan bővelkedik különleges látnivalóban, és ezek a látnivalók többnyire nem a szerencsén múlnak az élőlények mennyisége és a természeti adottságok miatt. Itt nem kell úgy fogalmaznunk, hogy nagy valószínűséggel láthatunk cápákat, mantákat, teknősöket, mivel a nagyjából négyszáz féle cápafaj közül szinte mindegyik előfordul a szigetek között, míg a manták és sasráják rajokba verődve láthatóak és a teknősök is rendszeresen a szigetek homokjában rakják le tojásaikat, emiatt velük is napi szinten találkozhatunk. Az Indiai-óceánban és a Vörös-tengerben megszokott élővilág a jellemző, de sok esetben a merülőhelyeken ez koncentráltan jelenik meg a búvárok nagy örömére. Murénák, barrakudák, hatalmas napóleon halak, languszták és rákok, több százféle színes házatlan csiga kolóniák láthatók merülésről merülésre. A búvárfotósok igazi Mekkája a legtöbb merülőhely. Azonban talán minden látnivaló között a legkülönlegesebb és szinte életre szóló élmény, a cetcápák látványa.