Ugrás az oldal tartalmára

PADIE-LEARNING OPEN WATER DIVEROnline kezdő búvártanfolyam

4merülés
3nap
- min. képesítés
85 000 Fta kurzus díja
Következő:
PADI E-LEARNING OPEN WATER DIVER (Online kezdő búvártanfolyam)
Bármikor elkezdhető

Miről is szól a PADI KEZDŐ búvártanfolyam?

A KÖNNYŰBÚVÁRKODÁS MEGVÁLTOZTATJA VILÁGNÉZETED, MIND A VÍZ FELETTI, MIND PEDIG A VÍZ ALATTI VILÁGRÓL. AMINT VÍZ ALÁ MERÜLSZ, MEGISMERKEDHETSZ egy ELKÉPESZTŐ TENGERI ÉLETKÖZÖSSÉGGEL, ELSŐ KÉZBŐL LEHETSZ SZEMTANÚJA TENGEREINK KÜLÖNLEGES BIODIVERZITÁSÁNAK. GONDOLJ BELE, MI MINDEN VÁR RÁD. TAPASZTALD MEG AZT A VILÁGOT, AMIT A LEGTÖBBEN SOHASEM FOGNAK LÁTNI, A VILÁGOT, MELY - ELTÉRŐEN ATTÓL, AMIT EDDIG VALAHA IS LÁTTÁL - CSUPA SZÍN, FORMA, SZERKEZET ÉS TEREMTMÉNY.

MILYEN RÉSZEI VANNAK A KÉPZÉSNEK?

A PADI Open Water Diver e-Learning tanfolyam három részből áll: online elméleti képzésből, védett vízi (uszodai) merülésből, valamint nyílt vízi (tengeri vagy tavi) merülésből.

Mennyibe kerül a tanfolyam?

PADI kezdő búvártanfolyam ára 85.000,- Ft mely már tartalmazza a PADI nemzetközi kártyadíj költségét (50 €). Páros kedvezmény akciónk keretében, amennyiben a búvártanfolyamra a pároddal, barátoddal, ismerősödel jelentkeztek, úgy kettőtöknek 154.000,- Ft mely már tartalmazza a PADI nemzetközi kártyadíj költségét (100 €).  A fenti árak a nyílt vízi vizsgamerüléseket nem tartalmazzák, mivel ezeket számtalan helyszínen tudod majd megcsinálni akár a világ bármely pontján. A PADI nemzetközi kártyadíjat a nyílt vízi vizsgát követően kell majd csak megfizetned.

A kezdő búvártanfolyam mellé most egy BOAT DIVER (hajóról merülő) tanfolyamot és egy PADI AWARE (környezettudatosság) specialitás tanfolyamot adunk ajándékba. 

BOAT DIVER tanfolyam elengedhetetlen amennyiben hajóról merülsz majd, akár egy hosszabb hajós túrán vagy csak egy kisebb hajóval elérhető merülőhelyen. A Boat diver tanfolyam díja 30.000,- Ft + a PADI nemzetközi kártyadíj, de a fenti akciónk keretében a kezdő búvártanfolyam elvégzése esetén csak a PADI nemzetközi kártyadíj költségét (50 €) kell megfizetned. Magyarországi vizsgamerülés esetén sajnos nem áll módunkban Boat Diver (hajóról merülés) tanfolyamot tartani, tekintettel arra, hogy a magyaroroszági vizsgahelyszíneken hajós merülés nem lehetséges. Amennyiben bármikor később velünk tartasz a tengerre, akkor ki tudod használni ezt az ajándék lehetőséget. 

PADI AWARE önkéntes búvárai és támogatói világszerte rengeteget tesznek az óceánok tisztaságáért, egészségéért és fajgazdagságának megőrzésért. Tartozz Te is a PADI AWARE csapathoz!

Első lépés - elméleti képzés

Megtanulod az alapismereteket és kifejezéseket, amikre szükséged lesz a víz alatt. Az online tudásfejlesztés során megismerkedsz mindazokkal a jelenségekkel és tudnivalókkal, amelyek a biztonságos és kényelmes merüléshez szükségesek. A PADI internetes tanfolyamaival saját tempód szerint tanulhatod a szakirodalmat, és amikor neked megfelel, egyszerűen csak fejezd be a tananyagot az interneten. A búvárkodás elmélete könnyen elsajátítható, a mindennapi életünkben is felismerhető, alapszintű fizikából áll, melyben alapvető törvényeket kell tudnunk értelmezni. Megtanulod a tömeg, a térfogat és a sűrűség egymáshoz való viszonyát, illetve a búvárkodás egyéb szabályait, biztonsági előírásait. Az online tanfolyam után felteheted kérdéseidet, melyek kétséget ébresztenek vagy tisztázatlanok számodra

Második lépés - védett vízi merülések

Az oktatód közvetlen felügyelete mellett fejleszted és gyakorlod a könnyűbúvárkodási ismereteket a medencében. Új készségeket tanulva a nyílt vízi búvárkodáshoz szükséges képességekre és önbizalomra teszel szert. A búvártanfolyam gyakorlati elemeit úgynevezett "védett vízben" (medencében), 1.7 méter mélyen gyakoroljuk, egészen addig, amíg szükséges. A védett vízi merülésre a weboldalunkon kell jelentkezni az oldal tetején az uszodai merülés menüpont alatt, vagy itt is bejelentkezhetsz amennyiben elvégezted már az elméleti tanfolyamot.
 

USZODAI MERÜLÉS

Harmadik lépés - Nyílt vízi merülések

Ez az, amire vártál – légy készen, hogy most mindazt, amit eddig tanultál, átültesd a gyakorlatba a nyílt víz szabadsága mellett. A gyakorlati búvár készségek elsajátítása és gyakorlása után már megfelelő vízbiztonsággal fogsz rendelkezni ahhoz, hogy a vizsgamerüléseket is elvégezd. A vizsgamerülések alkalmával – oktatód és segítői felügyeletében – be kell tudnod mutatni azokat a gyakorlati elemeket, amelyeket a védett vízben tanultál. A búvártanfolyam akkor ér véget számodra, ha a vizsgamerülések során helyesen bemutattad a korábban tanult búvár készségeket. Ezután már PADI - Open Water Diver - búvár leszel. A komputeres merülés alapjait itt magyarázzuk el neked és itt gyakorlod, hiszen ez is elengedhetetlen része a tanfolyamnak. A merülési naplódba (melyet ajándékba kapsz) bejegyzett 4 vizsgamerülést oktatód a búvárigazolvány számának feltüntetésével és aláírásával igazolja. A nemzetközi PADI elektronikus búvárigazolványt oktatód igényelheti meg, miután feltöltötted a PADI applikációba minden szükséges adatot, valamint igazolványképedet is.

Vizsgahelyszínek

A nyílt vízi vizsgamerülésedet számtalan helyszínen tudod megcsinálni. Vizsgáztatunk Magyarországon, Horvátországban, Egyiptomban vagy egzotikus túráinkon is. A tanfolyami díj már magában foglalja a vizsgadíjat, azonban minden helyszínen más-más lehetőségek és költségek vannak. Például utazási költségek, szállás költségek, belépők, palacktöltések, merülések és a felszerelés bérlésének az ára. Arra is van lehetőséged, hogy csak az elméleti és védett vízi merüléseket csinálod meg velünk, és kikéred tőlünk a nemzetközi angol nyelvű PADI igazolásodat. Ezzel az igazolással bárhol a világon be tudod fejezni a tanfolyamot és meg tudod csinálni a nyílt vízi merülésedet egy PADI bázison.

Nézzünk egy példát a magyarországi vizsga költségeire 1 főre:

A merülések, a palacktöltések, a felszerelés bérlés illetve a strandbelépő díja összesen 30.000,- Ft. Ezzel számolva a teljes kezdő búvártanfolyam, a PADI nemzetközi kártyadíjjal együtt mindösszesen 115.000,- Ft. Magyarországon június elejétől szeptember végéig van lehetőség vizsgázni, mivel a víz hőmérséklet ekkor teszi lehetővé a merüléseket. Részletes tájékoztatásért írj nekünk, vagy hívj minket bátran.

Sajnos a magyarorzági tavakban nem túl jó a látótávolság és nincs nagy mélység sem. Egy 5-8 méteres mélységben végrehajtott vizsgamerülés során nem biztos, hogy elég tapasztalatot szerzel, amikor a kezdő búvártanfolyam által megengedett maximális merülési mélység 18 méter. Ezért mi kifejezetten ajánljuk, hogy inkább tengerben vizsgázz, hiszen ott minden körülmény adott mind a látótávolság mind pedig a mélység tekintetében és a búvárkodás alapvetően is tengeri sport.

A TANFOLYAM ELVÉGZÉSE UTÁN...

A PADI Open Water Diver tanfolyam elvégzése után jogosult leszel, hogy 18 méteres mélységig merülj bárhol a világon egy merülőtársaddal (akár oktató nélkül is, ha a helyi jogszabályok ezt lehetővé teszik).
 

MIÉRT PONT A DIVEWORLD?

MIT JELENT, HOGY HIVATALOS PADI 5 STAR DIVE CENTER ÉS OKTATÓTEREM VAGYUNK?

A PADI 5 Star Dive Center tagságát évente azok a progresszív PADI búvárközpontok kapják, amelyek teljes körű PADI búvároktatási programot nyújtanak és széleskörű tapasztalatszerzési lehetőségeket biztosítanak, miközben aktívan támogatják a vízi környezeti tudatosságot. Ezek a vállalkozások kiváló minőségű szolgáltatást nyújtanak a búvároknak és aktívan támogatják a szabadidős búvárkodás, a snorkeling és a környezettudatosság fontosságát. 

A PADI Ötcsillagos búvárközpontok a biztonságos búvárkodást és a snorkelezést oktatják a PADI rendszerében és rendszeres továbbképzési programokat kínálnak annak érdekében, hogy a búvároknak lehetőségük legyen tudásukat és készségeiket fejleszteni. A PADI Ötcsillagos búvárközpontok aktívak a közösségépítésben és elkötelezettek az ügyfelek elégedettsége, a merülési élménye, az oktatás színvonala, biztonsága, és a környezettudatosság iránt. 

Biztonságod a legfonTosabb

Miért nem mindegy, hogy hol és hogyan sajátítod el a búvárkodás alapjait, azaz hol végzed a kezdő búvártanfolyamot? A Diveworld csapata elhivatott a PADI által előírt követelmények iránt, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságra. A legfontosabbnak tartjuk, hogy Te mindig biztonságban érezd magad, legyünk akár vízben, akár vízparton. A nálunk végzett búvárok a világ bármely merülésén megállják a helyüket és erről sok pozitív megerősítést is kapunk. Csapatunk több éves tapasztalattal rendelkező oktatói és divemasterei segítenek abban, hogy ezt az "extrém" sportot a legmagasabb szinten elsajátítsd. Fontos, hogy a kiválasztott búváriskolánál nem csak a tanfolyamot végzed el és a vizsgát teszed le, hanem nagy valószínűséggel az első 5-10 merülést is velük fogod végrehajtani, hogy biztonságos környezetben gyakorolhass az elején. A tanfolyam során, amennyiben olyan iskolát választasz, ahol fontos a közösségépítés is, egy csapat részévé válsz, barátokat szerzel és társasági életet élsz. Diveworld csapata kiemelt hangsúlyt fektet a közösségépítésre, búváraink éveken át velünk túráznak, kirándulnak, buliznak vagy csak kikapcsolódnak.
A nálunk végzett búvárok Magyarországon és a világ több pontján sikeresen nyitottak már búváriskolát vagy búvár bázist. Büszkék vagyunk a sikereikre és arra, hogy tovább vitték a Diveworld szellemét és a nálunk tanultakat.

PADI Elite Instructor Award?

Azokat a PADI oktatókat, akik egy naptári évben 50, 100, 150, 200 vagy 300 minősítő tanúsítványt adnak ki, és akiknek 12 hónapon belül nem volt igazolt minőségirányítási jogsértésük, az Elite Instructor díjjal jutalmazzák és elismerik. Búváriskolánk oktatói 2013-tól folyamatosan elnyerik a PADI Elite Instructor Award oktatói díjat, azaz az elit oktatók közé tartoznak.