Ugrás az oldal tartalmára

BaliBali-búvártúraMerülj az Istenek szigetén

10merülés
10nap

BALI AZ ISTENEK SZIGETE 10 NAP / 9 ÉJSZAKA

Bali nem csak a természeti látványosságaival, különleges kultúrájával, az emberek kedvességével varázsolja el a turisták millióit, hanem a búvárok számára is tartogat rengeteg meglepetést a gazdag víz alatti világával. Apró termetű csoda lényegtől kezdve (pl, pygmy csikóhal, harlequin shrimp stb.) a szirti cápák és manta rájákig (a szezonális mola molát - Hold hal - nem is említve) a világ leggazdagabb vízi világa található Balin.

PROGRAMOK AZ ISTENEK SZIGETÉN

Ne egy szokásos búvártúrára számíts, hiszen bejárjuk és bemerüljük Bali igen nagy részét! Ízelítő a programból: 

  • 1. Nap: Egyéni kiutazás, érkezés Bali szigetére. Transzfer Ubudba, szállás elfoglalása.
  • 2. Nap: Reggel rafting az Ayun folyón, délután egyénileg séta a Majomerdőbe vagy vásárlás, szabad program Ubudban.
  • 3. Nap: Reggeli indulás autóval a Batur vulkán peremére, majd bicajozás erdőn, mezőn, rizsföldön, vízesésen át Klungkung egyik falvába.
  • 4. Nap: Indulás Amedbe, útközben túrázás Gunung Kawi, Tirta Empul, fűszerkert, ebéd Agung vulkán kilátással, kígyógyümölcs ültetvény. Érkezés Amedbe a szállásra a délután folyamán.
  • 5. Nap: 3 merülés Amedben. 2 délelőtti merülés partról besétálva. Lipah, Japán hajóroncs. Plusz 1 éjszakai merülés.
  • 6. Nap: 2 merülés Tulambenben partról. Liberty hajóroncs.
  • 7. Nap: 3 merülés Nusa Penida szigetén. Manta point, Crystal bay, SD. Két merülés között könnyű ebéd a hajón.
  • 8. Nap: 2 merülés Amedben dzsukung hajóval. Bunutan, Deep Blue, Amed Wall, vagy Jemeluk wall - áramlatos merülések.
  • 9. Nap: Költözés a sziget déli részére Kutára busszal közben túrázás; Tirta Gangga vízipalota, Tenganan tradicionális Bali aga falu, és a híres csoki manufaktúra látogatás, Virgin beachen gyors napozás. Érkezés a szállodába a délután folyamán.
  • 10. Nap: transzfer a reptérre
MERÜLŐHELYEK

Az Egyenlítőtől kicsit délre fekszik, trópusi tenger, a víz hőfoka 27-30C. A víz alatti világ összehasonlíthatatlan az Adriával. Itt nem az a probléma, hogy látunk-e majd valamit, hanem hogy a merülés végén emlékszünk-e mindenre. Nagyon sok híres fotós visszajár például Tulambenbe, sőt egy pár halat és meztelen csigát itt fedeztek fel és neveztek el a fotósáról. Az öblök élővilága különleges. Ennek oka a szürke vulkanikus eredetű homok és itt található a világ egyik legkönnyebben megközelíthető hajóroncsa, a U.S.A.T. Liberty – a parttól 20m-re, ideális mélységben. Ez egy 120 m hosszú, csodálatos roncs. A víz alatti fajok sokasága miatt rengeteg a különlegesség. Becslések szerint 1400 faj él például a tulambeni kis öbölben (összehasonlításul: Hawaii szigeteken 4-500). Apró termetű csoda lényektől kezdve (pl.: pygmy csikóhal, harlequin shrimp) a szirti cápákig és manta rájákig (a szezonális mola molát – Hold hal nem is említve) a világ leggazdagabb vízi világa található Balin. A Pápua Új-Guinea, Fülöp-szigetek és Bali által határolt háromszög a világ egyik legszebb és legváltozatosabb élővilágát foglalja magába. Mantákat élőben látni vagy éppen békahalakat felfedezni nem mindennapos élmény. Van cápabarlang, áramlatmerülés, blue lagoon, azaz merülőhely minden tudásszintű búvár számára.