Ugrás az oldal tartalmára

PADIRESCUE DIVERMentőbúvár tanfolyam

12merülés
30nap
Aowd min. képesítés
95 000 Fta kurzus díja
Következő:
PADI RESCUE DIVER (Mentőbúvár tanfolyam)
2024. március 04-én 18:00-tól
2024-03-04 18:00:00 van hátra

Miről is szól a MENTŐBÚVÁR tanfolyam?

A PADI Mentőbúvár (Rescue Diver) tanfolyam kulcsfontosságú lépés a búvárok ismereteinek és tapasztalatának bővítésében. A mentőbúvárok elsajátítják hogyan gondoskodjanak az önmagukon kívül más búvárok biztonságáról is. Emiatt a PADI Mentőbúvár tanúsítvány minden vezetői szintű PADI képzés előfeltétele.

MIÉRT FONTOS EZ A TANFOLYAM?

A mentőbúvár képzés bővíti a probléma megelőzésre és a balesetek kezelésére irányuló alapvető készségeket, melyeket a búvárok a PADI nyílt vízi búvár (Open Water Diver) tanfolyamától kezdve tanulnak. A mentőbúvár szintnél a búvárok készen állnak arra, hogy bonyolultabb vészhelyzeteket kezeljenek, és közvetlen beavatkozás / technikák alkalmazásával segítsenek másokat vészhelyzetben. Természeténél fogva a tanfolyam megerőltető, de levezetését, tartalmát és a megközelítést tekintve reálisan teljesíthető. Habár a környezet / kontextus, amelyben a mentőbúvár képzés zajlik, komoly, magának a tanfolyamnak egy élvezetes kihívásnak kell lennie, amely a búvár önbizalmának további épülését szolgálja.

A PADI mentőbúvár tanfolyam arra az elvre összpontosít, hogy a feladatok megoldásának ritkán van csak egyetlen módja. Nincs egyetlen „helyes” mód a mentés elvégzésére, inkább sok változó és erőforrás van, amelyeket a mentők figyelembe vesznek, illetve amelyekre támaszkodnak, a forgatókönyvtől függően. A tanfolyam a mentéshez egy rugalmas, konceptuális megközelítést tesz lehetővé – a mentőbúvár relatív mérete és ereje például, valamint a környezeti tényezők is irányíthatják vagy befolyásolhatják melyik mentési technika lesz a leghatékonyabb.

Elméleti oktatás

A PADI Rescue Diver tanfolyam kényelmes, akár otthon tanulható tananyagaival, szituációs mentési gyakorlataival tanít meg a vészhelyzetek kezelésének és megelőzésének fontosságára. Az elméleti tananyag jelentős részét önállóan (pl. otthon), a PADI Rescue Diver e-Learning tankönyv segítségével sajátíthatod el. A tananyagban megismered az alapelveket és a búvárbalesetek megelőzéséhez szükséges információkat. Az önmentés, búvárstressz, búvár elsősegély, vészhelyzetek kezelése, felszereléssel kapcsolatos problémák felismerésére és megoldására készít fel, jelentkezzen a probléma a felszínen, akár a víz alatt.

A mentési gyakorlatok és forgatókönyvek alapismereteket fejlesztenek és arra ösztönzik a búvárokat, hogy kísérletezzenek, tanulják meg kihasználni erősségeiket, ismerjék meg korlátaikat és vegyék ezeket figyelembe vészhelyzetekben. A búvárok először megtanulják végiggondolni a vészhelyzet kezelésére rendelkezésre álló lehetőségeket, majd azt, hogy a helyzetértékelés után az adott szituációnak legjobban megfelelő módszerrel járjanak el.

VIZSGAMERÜLÉSEK

A PADI Rescue Diver tanfolyam minősítés megszerzéséhez öt nyílt vízi foglalkozás során megtanulsz 12 mentési készséget, melyeket be kell mutatnod oktatóidnak.

 • Az önmentésről és a búvár stresszről
 • A búvár elsősegélyről
 • A vészhelyzetek kezeléséről és a felszerelésekről
 • Az úszva és a nem úszva történő segítségnyújtásról
 • A pánikba esett búvár reakciójáról
 • A víz alatt felmerülő problémákról
 • Az elveszett búvár felkutatásával kapcsolatos eljárásokról
 • Az öntudatlan búvár felszínre hozataláról
 • A vízben történő mesterséges lélegeztetésről
 • A vízből való kijövetelről
 • A nyomással kapcsolatos balesetek elsősegély-nyújtási eljárásairól
 • Búvár balesetek forgatókönyveiről
A TANFOLYAM ELVÉGZÉSE UTÁN...

A PADI Rescue Diver tanfolyam elvégzése után jogosult leszel, hogy biztosíts búvár csoportokat a merülésük során bárhol a világon, a helyi jogszabályok figyelembevételével.